MUSIK

Titó me preguntó är en av de mest spelade låtarna från Bad Bunnys fjärde album Un verano sin ti. Låten har legat etta på den spanska topplistan under flera veckor från maj till juli 2022.

Shakira är tillbaka med Te Felicito, med Rauw Alejandro. Shakira har synts flitigt i spanska medier på sistone. Dels på grund av en seglivad skatteaffär, dels på grund av relationen med FC Barcelonas Gerard Piqué, som Shakira har två barn med och som hon nu lämnat efter en otrohetsaffär.

Karol G har haft ett bra år på de spanska spellistorna, framför allt med låten MAMIII, tillsammans med Becky G. Provenza, hennes senaste singel, är namnet på ett område i Medellín i Colombia, där hon växte upp.

Álvaro Lafuente Calvo, känd som Guitarricadelafuente, har släppt sitt första och efterlängtade album. Álvaro är uppvuxen i Benicàssim norr om Valencia, men tillbringade sina tonår i en by i bergen i Aragon, vilket han själv menar har influerat hans musik.

Colombianska Sebastián Yatra, en av de riktigt stora latinska artisterna just nu, har haft stora framgångar i Spanien de senaste året, bland annat med Tacones Rojos.

La Fama med Spaniens klarast lysande stjärna för tillfället, i duett med Weeknd, är en av de mest spelade låtarna under 2022.

Ozunas låt Una Locura, med J Balvin och Chencho Corleone, blev en monsterhit i Spanien när den kom 2020. G Wagon är en av hans senaste låtar.

Quevedo från Kanarieöarna har kallats “en av de hetaste artisterna just nu” och ett “framtidshopp för urbana Spanien”.

Skådespelaren och sångerskan Ana Mena från Estepona är tillbaka.

C. Tanganas album El Madrileño, som släpptes 2021, blev enormt hyllat och prisat, och en stor kommersiell framgång för Madridsonen som egentligen heter Antón Álvarez Alfaro. Ateo gör han med Nathy Peluso, född i Argentina och uppvuxen i Spanien, Alicante.