Sektledare gripen i Katalonien

Den nationella polisen har avslöjat och gripit flera medlemmar i en sekt i södra Katalonien. Flera av de gripna misstänks för sexuella övergrepp mot minderåriga, rapporterar spanska medier.

Polisens tillslag har skakat om den katalanska byn Vistabella, med blott 350 invånare. De nio personer, varav fem män och fyra kvinnor, som nu gripits bodde fram till i tisdags på en gård med övervakningskameror och “andra säkerhetsåtgärder”, enligt polisen, skriver Las Provincias.

Bland de gripna finns bland annat en 64-årig man som beskrivs som ledare för gruppen. Mannen kallar sig själv “sänd av gud” och uppges tidigare ha publicerat två självhjälpsböcker. Enligt polisen är flera av de gripna misstänkta för att ha förgripit sig sexuellt på såväl minderåriga som vuxna.

(Google Maps)