Elpriset fortsätter att sjunka. Det lägsta hittills 2022

Elpriset har sjunkit rejält fem dagar i rad. Och imorgon väntas det gå ner till i genomsnitt 111,35 euro MWh, vilket är det lägsta priset hittills i år. Detta uppger Operador del Mercado Ibérico de la Electricidad, enligt El Mundo.

Sedan mitten på mars har elpriset sjunkit med nästan 50 procent. Då låg det som högst på 217,13 MWh. Å andra sidan kan man notera att priset är betydligt högre än vad det var vid samma tid förra året. Den 17 april 2021 kostade elen i genomsnitt 64,21 MWh.

Priset på el steg kraftigt efter att Ryssland invaderat Ukraina. Den spanska regeringen har sedan dess antagit en åtgärdsplan för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av kriget. I planen ingår bland annat en skattereduktion på el.

Foto: Daniel Reche, Pexels