Premiärministern utsatt för spionage. Mobilen hackades

Den spanska premiärministern Pedro Sánchez har blivit utsatt för en hackerattack. Med hjälp av det omtalade spionprogrammet Pegasus har någon lyckats ta sig in i Sánchez mobiltelefon och ladda ner 2,6 gigabyte information, rapporterar ABC.

En källa inom regeringen uppger att det troligen rör sig om en främmande makt som står bakom intrånget, och att även försvarsminister Margarita Robles utsatts för en likande attack. Intrången ska ha skett i maj och juni förra året.

– Det är anmärkningsvärda och ytterst allvarliga uppgifter, säger den samordnanden ministern Félix Bolaños, uppger RTVE.

För bara några dagar sedan avslöjades att mer än 60 katalanska ledare avlyssnats med samma spionprogram. Anklagelserna för de intrången har riktats mot Sánchez regering.