Misstänkte seriemördaren i Bilbao har överlämnat sig till polisen

Den man som misstänks ligga bakom minst fyra mord i Bilbao i norra Spanien har nu överlämnat sig själv till polisen. Mannen nekar till anklagelserna och menar att han tog kontakt med polisen eftersom han förstått att de letade efter honom.

I slutet av förra året mördades fyra personer, som alla kontaktats via dejtning-appar såsom Grindr och Wapo, av en man som kallade sig för Carlos. Mannen ska ha drogat och rånat sina offer innan han mördat dem, och händelserna har spridit stor rädsla och oro i Bilbaos gay-community.

Det har i spanska medier florerat uppgifter om att samma person skulle kunna ligga bakom ytterligare mord, utöver de fyra som inträffade i november och december 2021. Enligt El Mundo utreder polisen än så länge fyra mord och två mordförsök.

Foto: Anete Lusina, Pexels