Nadal tog sin 14:e titel i Paris

Det blev storseger för spanska Rafael Nadal mot norrmannen Casper Ruud i Franska öppna mästerskapen. Han vann i finalen med 6-3, 6-3, 6-0 och tog sin 14:e titel i Paris.

– Det som får mig att fortsätta är kärleken till spelet, stunder i nuet som jag kan bära med mig för alltid, och att få spela inför världens bästa publiker på de bästa arenorna, sa Nadal efter matchen.

Nadal är nu den manliga tennisspelare som vunnit flest grand slam, 22 stycken. Huruvida han kan fortsätta att tävla är dock oklart, på grund av en kronisk fotskada.

Efter finalen avslöjade Nadal att han spelat hela turneringen med så mycket smärtstillande i vänsterfoten att han knappt haft någon känsel i den. Nu väntar medicinsk behandling och därefter ska han ta ställning till om han kommer att spela Wimbledon.

I kvartsfinalen besegrade han världsettan Novak Djokovic.

Bild: Instagram