Spanjorer roas av ”SueciaGate”

Svenskar låter kompisar vänta på rummet när familjen äter middag. Denna ”sanning” har valsat runt i sociala medier över hela världen den senaste veckan. I Spanien uppmärksammar flera stora medier vad som döpts till ”SueciaGate”.

El País har kontaktat svenska ambassaden i Spanien för att fråga om det verkligen kan stämma att gäster i ens hem inte blir bjudna på middag.

– De som växte upp i Sverige från 70- till 90-talet minns att de följde med kompisar hem efter skolan, till exempel för att leka, men utan att äta middag där. Det gjorde de när de kom hem. Idag är detta något konstigt och ovanligt, av förklarliga skäl, säger Emelie Gallego-Díaz på svenska ambassaden.

”SueciaGate” har både förvånat och roat spanjorer.

”Jag dör av skratt”, skriver @amegarces på Twitter.

Foto: Pexels