Tjurrusningen i Pamplona en god affär för balkongägare

San Fermín har invigts och på torsdagsmorgonen genomfördes den första av åtta tjurrusningar genom Pamplona.

Den som föredrar att inte springa med tjurar kan istället hyra en balkong och tryggt betrakta loppen ovanifrån. Uthyrning av balkonger i Pamplona har blivit en industri i sig och för många boende längs gatorna där tjurarna springer är detta en möjlighet att tjäna en rejäl extra hacka. En lyckosam vecka kan ge upp till 10 000 euro, då en ståplats på en balkong under San Fermín kostar 70-200 euro per person (inklusive kaffe).

Själva tjurrusningen är drygt 800 meter och tar normalt 2-5 minuter. I år är ungefär fem procent av de som deltar i loppen kvinnor, enligt RTVE.

Tjurrusningarna kan också ses lajv på RTVE Play gratis varje morgon klockan 8.00 den 7-14 juli.

Foto: Pexels