Ungdomar kan nu hämta ut 400 euro för konsumtion av kultur

I veckan lanseras regerings kultursatsning på ungdomar. Omkring en halv miljon 18-åringar får 400 euro till konsumtion av kultur.

Som Aktuellt i Spanien tidigare rapporterat erbjuds alla ungdomar födda år 2004 ett virtuellt betalkort med 400 euro. Pengarna kan använda till exempelvis teater, utställningar, konserter, musikaler, tidningar, böcker, tidningar och onlinespel.

Med satsningen vill den spanska regeringen stimulera ungdomars konsumtion av kultur. Det är också en insats för att stödja kultursektorn som drabbats hårt av pandemin, uppger kultur- och sportminister Miquel Iceta i ett pressmeddelande.

Kulturchecken kan erhållas från och med nu och till den 15 oktober.

Läs mer här: bonoculturajoven.gob.es

Foto: Rahul Shah, Pexels