Spanien redo för turistboom från USA

Spanien har jobbat hårt för att locka fler amerikanska turister. Nu kan den starka dollarn ge en extra skjuts i den riktningen.

Foto: Aktuellt i Spanien

För många amerikanska turister har Spanien varit ett stopp på vägen mot Frankrike eller Italien. Ambitionen från spanskt håll har varit att få dem att se Spanien som huvudmålet på resan. De senaste tiden märks ett ökat sådant intresse, rapporterar ABC.

United Airlines flyger numera direkt från New York till bland annat Madrid, Málaga, Mallorca och Teneriffa, och efter en framgångsrik sommar ska det enligt bolaget bli ännu fler flygningar över Atlanten, uppger Mallorca Daily Bulletin.

En anledning är att dollarn stärkts mot euron. Amerikanerna får helt enkelt mer för pengarna. Men den begynnande boomen är också frukten av ett långsiktigt arbete, inte minst från Madrid.

Barcelona har länge varit den viktigaste och enda spanska destinationen för många amerikaner. Nu upptäcker allt fler den spanska huvudstaden.

– Staden har utvecklats till ett “Broadwayespañol”, med stora musikaler, butiker och gastronomi … som ibland överträffar Barcelona, säger Luis Zoreda, Exceltur, till ABC.