Ocean Race startar i Alicante

I helgen går startskottet för en av världens längsta kappseglingar. På söndagen lämnar båtarna Alicante.

Foto: Stefan Morell

Ocean Race, tidigare Volvo Ocean Race, har beskrivits som världens tuffaste lagsport. När deltagarna lämnar den spanska kusten, ska de segla jorden runt och avverka hissnande 60 000 kilometer, eller 32 000 nautiska sjömil. Målgången sker i italienska Genua i juli och under den halvårslånga seglatsen kommer deltagarna att passera inte mindre än nio städer.

Den första delsträckan går från Alicante till Kap Verde. Det är dock den tredje etappen som det talas mest om. Sträckan från Kapstaden till Itajaí i Brasilien är nämligen den längsta i tävlingens historia.

Det har nu gått mer än fyra år sedan Ocean Race ägde rum senast och i Alicante har intresset varit stort. Enligt Información har 160 000 personer hittills besökt tävlingsområdet.

Totalt deltar elva team i två olika klasser (IMOCA och VO65).

Se etapperna här.