Vem är Tito Berni?

Juan Bernardo Fuentes, även kallad Tito Berni, var fram till nyligen en doldis. Nu står han i centrum för en omfattande politisk skandal med mutor, droger och prostituerade.

Socialdemokraten Juan Bernardo Fuentes misstänks ha orkestrerat en korruptionshärva som skakat om regeringen. Vid sidan av sitt uppdrag som parlamentsledamot har han tagit emot mutor från företag i utbyte mot politiska tjänster.

Mutorna betalades in via ett pojkfotbollslag på Fuerteventura. Femtusen euro kostade det att “vara med i klubben”. Fuentes och hans kumpaner tog efter betalningen med företagarna ut på nattklubb och firade med kokain och prostituerade, rapporterar RTVE och flera spanska medier.

Affären har kallats “Caso Mediador” efter den kanariska affärsmannen Antonio Navarro som misstänks ha förmedlat kontakterna med företagen.

För ett par veckor sedan avslöjades härvan efter en lång utredning och totalt 12 personer greps. Tito Berni är för närvarande misstänkt för sin inblandning i affärerna men försatt på fri fot, rapporterar OK Diario.