I Alicante säljs mest bostäder per capita

Alicante är den provins i landet där flest bostadsaffärer görs i förhållande till invånarantalet. Provinsen intar därmed förstaplaceringen i den nationella jämförelsen.

Foto: Bosatt Costa Blanca

Förra året såldes i hela provinsen 25,99 bostäder per 1 000 invånare, vilket är ungefär dubbelt så många som genomsnittet i landet. Det är också fler än i Málaga som föregående år var den provins med flest affärer per capita.

Totalt sett är det bara storstäderna Madrid och Barcelona som noterar fler bostadsaffärer, rapporterar Información som hänvisar till siffror från Colegio de Registradores.

– Jag tror den enkla förklaringen är att provinsen Alicante är ett så pass attraktivt område, inte minst för utländska köpare som vill investera i ett boende vid Medelhavet, säger Janette Cohen som bor i norra Alicante där hon driver mäklarfirman Bosatt Costa Blanca.

Förra året gjordes nästan 50 000 bostadsaffärer i provinsen Alicante.

På hela marknaden märks en avmattning efter det senaste årets ekonomiska osäkerhet. Antalet försäljningar minskade med drygt tio procent under det sista kvartalet 2022, vilket Aktuellt i Spanien tidigare rapporterat om.