Andalusien vill bli bäst på tillgänglighet för turister

Tillgänglighet blir allt en viktigare del av turismen. Andalusiens mål är att bli bäst i landet.

Sedan 2019 har regionen lagt nio miljoner euro på investeringar i tillgänglighet i 185 kommuner.

På stranden i Málaga syns de funktioner som ska underlätta för alla gäster. Två nyheter i år är ”ljudarmband” för personer med nedsatt syn och anpassade parasoller. Därtill erbjuds assistans vid bad, ramper och stolar för den som vill sitta i vattnet, skriver Andalucía Información.

Ministern för turism, kultur och sport, Arturo Bernal, sa nyligen att alla, oavsett funktionsvariation, ska kunna delta i det sociala, kulturella och sportsliga livet på ett säkert och jämställt sätt utan diskriminering

Nu planeras bland annat en tillgänglighetsguide för turister i regionen, uppger Europa Press.

Här hittar du en lista över anpassade stränder i hela landet.