Spanska medier om kravallerna i Norrköping och Örebro

Helgens kravaller i Norrköping och flera andra svenska städer har uppmärksammats i spanska medier såsom El Mundo och ABC.

Såhär har det låtit i några av dem:

”Dussintals skadade och 26 gripna efter upplopp vid islamofobiska tillställningar i Sverige … Oroligheterna har inträffat i olika delar av landet efter en rad islamofobiska möten som talat om att ”bränna Koranen”- El Mundo

”Bråken mellan polis och demonstranter inträffade på söndagskvällen i Norrköping, men har spridit sig till andra städer och sammanfaller med Ramadan.” – ABC

”Demonstranter och säkerhetsstyrkor i våldsam sammandrabbning i Örebro … Poliserna avlossade ett varningsskott efter att ha gett order om att motdemonstrationen, med cirka 500 deltagare, skulle upplösas. Motdemonstranterna svarade med att kasta kullerstenar och skjuta fyrverkerier mot polisen.” – Diario de Ibiza