Serie av mord sprider skräck i Bilbaos gay-community

Polisen i Bilbao utreder just nu fyra mord som alla inträffade under en tvåmånadersperiod i slutet av 2021. Nya uppgifter tyder på att upp till fyra andra mord kan ha begåtts av samma gärningsman.

Samtliga offer är män som har kontaktats via dejting-appar av en man som kallat sig Carlos. Polisen ska ha identifierat mannen, en 24-åring, men inte lyckats hitta och gripa honom, uppger 20minutos.

Det finns nu även uppgifter som pekar på att samma man kan ligga bakom flera andra dödsfall, som först inte bedömts som mord. Polisen misstänker att den eftersökte mannen också kan ha varit aktiv i Madrid och Valencia.

Mördaren ska ha drogat och tömt sina offers konton på pengar innan de dödats, och händelserna har spritt skräck i HBTQI-kretsar, som uppmanat polisen att använda alla nödvändiga resurser för att utreda dessa ”HBTQI-fobiska aggressioner”.