Carlos Alcaraz vann Madrid Open. Och Spanien har drabbats av Alcaraz-feber

Tennisens nya stjärnskott Carlos Alcaraz segrade över Alexander Zverev i Madrid Open-finalen med 6-3, 6-1. På vägen har han slagit ut både landsmannen Rafael Nadal och världsettan Novak Djokovic. Och Spanien har insett att 19-åringen från Murcia är något alldeles extra.

Sedan Alcaraz klättrade på världsrankingen till en topp-tio-placering för ett par veckor sedan har de spanska medierna slukat honom. Hans ansikte har synts på omslag och den ena efter den andra artikeln har berättat om alltifrån vinstpengarna till hans träningsschema och storleken på huset där han bor (90 kvadratmeter, på träningsanläggningen utanför Alicante). La Razón kallar honom för “kändisarnas och den spanska jetsetens nya favorit”. Det råder kort sagt Alcaraz-feber.

Carlos Alcaraz är den yngsta spelaren som vunnit Madrid Open, som är en av de större tennisturneringarna vid sidan av grand slam-turneringarna.

– Du är just nu den bästa spelaren i världen, sa världstrean Zverev, som vunnit i Madrid två gånger, till sin motståndare under ceremonin efter finalen.