Hollywood ska lockas till Ciudad de la Luz i Alicante. Vill göra storfilmer i studion

Filmstudion Ciudad de la Luz i Alicante ska bli ett europeiskt nav för stora filmproduktioner – igen. Nu inleds det intensiva arbetet med att locka filmvärldens allra viktigaste aktörer till den spanska östkusten. I veckan träffade en spansk delegation ett 40-tal chefer från amerikanska Motion Picture Association och flera stora filmbolag.

I början av 2000-talet spelades en lång rad filmer in i filmstudion Ciudad de la Luz, som ligger strax utanför Alicante. 2012 gick studion i konkurs och sedan dess har inga nya filmer gjorts. Men efter en uppgörelse mellan Valenciaregionen och EU är verksamheten på väg att starta upp igen.

– Vi kommer att erbjuda den bästa platsen i Europa för de bästa storfilmerna, sa Antonio Rodes, Sociedad Proyectos Temáticos, vid mötet som hölls i Madrid i veckan

Där deltog bland andra den spanska drottningen Letizia och ministern för telekommunikation och digital infrastruktur. Bland de inbjudna gästerna fanns 20th Century Studios, Amazon, HBO, Netflix, Paramount Searchlight Pictures, Sony Pictures Entertainment, Walt Disney Studios och Warner Bros, uppger Información.

Foto: Kasiber