Förbud mot jakt på varg i hela Spanien

Det kommer även fortsättningsvis att vara förbjudet att jaga varg i Spanien. Det står klart efter att regeringen och stödpartierna avvisat oppositionens förslag om att tillåta jakt igen.

Sedan september förra året är vargen klassad som särskild skyddad. Det betyder i praktiken att det råder jaktförbud på djuret i hela Spanien.

Oppositionspartiet Partido Popular ville riva upp beslutet och därmed tillåta jakt på varg igen. I alla fall norr om floden Duero, cirka 20 mil norr om Madrid, där 95 procent av den spanska vargstammen finns, rapporterar El Diario.

Förlaget avvisades i kongressen och jakt på varg förblir nu förbjudet i hela landet.

I Spanien finns västra Europas största vargstam med cirka 2 000-2 500 djur. De flesta lever i de nordvästra delarna av landet, i Kastilien och León. Liksom i Sverige är frågan politiskt känslig. Många djurägare är kritiska mot regerings förbud mot jakt.

Foto: Pexels