Rekordmånga padelbanor i Spanien

För första gången sedan padel slog igenom i Spanien i början av 00-talet finns nu fler padelbanor än tennisbanor – totalt 14 000 i hela landet. Trots det kan det vara svårt att hitta lediga tider.

Enligt siffror från Deloitte/Playtomic är Spanien alltjämt det land i Europa med flest padelbanor och flest padelklubbar (över 3 800). Antalet klubbar har ökat med 181 procent på fem år.

– Efterfrågan på banor är fortsatt hög och visar inga tecken på avmattning. Snarare en ökning. Att boka en kvällstid mellan 17 och 23 kan vara en utmaning, säger Jörgen Persson på Padel Lacy i Elda strax utanför Alicante.

På senare år märks även den svenska padelboomen i Spanien.

– Det är oerhört populärt bland svenskar att spela padel i Spanien. Efterfrågan ökar för varje år. Svenskarna söker sig till klimatet, utomhusbanorna och till det sociala samspelet som finns på padelbanorna samt att spanjorerna är bäst i världen på padel.

På andra och tredje plats på listan över länder med flest banor kommer Italien och Sverige, där antalet banor vuxit med flera hundra procent de senaste åren. I båda länderna fanns cirka 3 500 banor år 2021.

Foto: Lluis Aragones