Minst 18 döda efter räd mot spanska gränsen

Ett par tusen migranter genomförde på fredagen ett försök att ta sig in i den spanska exklaven Melilla från Marocko. Minst 18 personer omkom.

Räden inträffade på fredagsmorgonen då ett par tusen migranter stormade gränsen mellan Spanien och Marocko. Migranterna lyckades forcera ett stängsel och 133 personer kunde ta sig in i Melilla.

I kaoset som uppstod skadades ett par hundra hundra migranter och vakter, flera av dem allvarligt. 18 personer uppges ha omkommit. Videoklipp från området väcker dock farhågor om att det verkliga antalet döda kan vara betydligt högre, skriver El Mundo.

Gränsen mellan Marocko och de två spanska exklaverna Melilla och Cueta, som utgör EU:s enda landgräns mot Afrika, öppnades för bara ett par månader sedan. Den hade då varit stängd sedan 2020. Ett begränsat antal personer tillåts i normala fall passera gränsen varje dag för att söka visum till Spanien.

Foto: Miguel Gonzalez Novo