Här är Spaniens svalaste byar

Många söker sig till Spanien för sol och värme. Men ibland kan det bli för mycket av det goda. Här kan du svalka dig.

ABC tipsar om sju av landets svalaste byar, där temperaturen ofta håller sig mellan 15 och 20 grader under sommaren. De flesta av dem ligger i de norra delarna av landet.

Griegos i Aragón, belägen 1 600 meter över havet, beskrivs som en av Spaniens allra kallaste byar. Temperaturen går sällan över 25 grader.

Ezcaray, ett par timmar norr om Madrid i La Rioja, har blivit något av en favorit för folk som söker en paus från sommarhettan. Byn ligger i en dalgång och det är för det mesta runt 19 grader varmt.

Bellver de Cerdaña, ligger nära gränsen till Andorra och är också känt som ett av Spaniens svala tillhåll. I genomsnitt blir det inte över 20 grader om sommaren.

Isaba är även detta en by i de norra delarna av landet, nära gränsen till Frankrike, belägen 800 meter över havet. Här bor cirka 800 personer och genomsnittstemperaturen under året år sju grader.

Islas Cíes är en ögrupp utanför den galiciska kusten, där Atlanten bidrar till ett svalt klimat. Till öarna tar man sig med båt och här finns fina naturområden och stränder – för den som uppskattar kallt badvatten.

Puebla de Lillo ligger i Kastilien och Leon, och har en befolkning på drygt 600 invånare. Här blir det sällan över 17 grader varmt.

I Molina de Aragón, cirka 20 mil nordost om Madrid, är vädret jämförelsevis svalt över sommaren, men temperaturen klättrar emellanåt över 30 grader. Om nätterna kan det dock blir nedåt 10-12 grader.

Foto: Manuel Torres Garcia, Pexels