Strandkampanj visar upp kvinnors “verkliga” kroppar

Alla kroppar räknas och vi har rätt att njuta av livet som vi är, utan skuld eller skam, skriver jämställdhetsminister Irene Montero på Twitter om #ElVeranoEsNuestro som just lanserats i sociala medier.

Kampanjen bygger bland annat på en illustration av konstnären Arte Mapache. På bilden syns fem kvinnor som njuter av en dag på stranden.

“På sommaren ökar den kroppsliga diskrimineringen och det estetiska våldet”, skriver Instituto de las Mujeres i ett pressmeddelande om motivet bakom kampanjen Sommaren är också vår (El verano también es neustro).

Initiativet har fått både ris och ros. På Twitter har Irene Monteros inlägg retweetats mer än 2 000 gånger. Samtidigt har en brittisk modell hävdat att kampanjen använt en bild av henne utan att hon informerats om det. Instituto de las Mujeres har nu bett om ursäkt och sagt att de inte visste vilka modellerna var, uppger El Español.