Gratis tågresor i höst – gäller även för turister

I höst kommer (vissa) tågresor att vara helt gratis. Detta gäller inte bara för spanjorer utan även turister och andra som vistas i landet en längre tid.

Den spanska regeringen meddelade tidigare i somras att resekort blir helt kostnadsfria från september till december för vissa tågsträckor. Nu har transportdepartementet även förklarat att denna rabatt på 100 procent gäller oavsett nationalitet. Alltså kan även turister och andra resa gratis i höst, uppger La Información.

Bakgrunden till denna satsning från regeringen är den ekonomiska situationen och en ambition att få fler att resa kollektivt.

Rabatten gäller i princip alla pendeltåg (Cercanías och Rodalies) samt medeldistanståg som körs av Renfe.

För att åka gratis måste du registrera dig hos Renfe och göra minst 16 resor under fyra månader. Enstaka resor är alltså inte gratis. Flera regioner och kommuner har även meddelat att lokala tåg och bussar kommer att vara rabatterade under hösten.

Läs mer här om vilka tåg som berörs och hur det funkar.

ANNONS FÖR LINAS MATKASSE Välkomsterbjudande! 30% rabatt på 3 första kassarna – spara upp till 1439 kr (gäller nya kunder 1 aug-30 sept med leveranser t.o.m. 15 nov). Ange NYKUND_3x30_LMK i kassan när du beställer.

standing woman facing a speeding train

Foto: Fabrizio Verrecchia, Pexels