Polisen räddade kvinna som satt fast under bokhylla i tre dagar

Grannarna började ana oråd. Deras 78-åriga granne hade inte synts till på flera dagar. Polisen hittade till slut kvinnan inne i sin bostad – under en bokhylla.

Händelsen utspelade sig i Torresoto, en äldre del av Jerez de la Frontera strax norr om Cádiz. Några av de boende i området tyckte det var konstigt att deras granne plötsligt var borta.

Efter fem dagar ringde de polisen som utan framgång försökte få kontakt med kvinnan. Till slut fattades beslutet att forcera dörren för att kontrollera om hon var i huset och om hon mådde bra.

Patrullen hittade då kvinnan i hemmet. Hon låg under en bokhylla och böcker som täckte nästan hela hennes kropp. Hon var i dåligt skick och togs till sjukhuset.

Där konstaterades att kvinnan på något sätt fallit och fått bokhyllan och alla böcker över sig, och att hon legat på golvet utan att kunna ta sig loss i upp till tre dagar, rapporterar Diario de Jerez.

BEHÖVER DU FOTOPAPPER TILL SEMESTERNS BILDER? Som ny kund kan du få både bläck och fotopapper för 1 krona. Och om du beställer före klockan 19.00 så skickar inkClub dina varor samma dag. Beställ HÄR.