Spanien inför avgifter på motorvägar

Alla större spanska motorvägar kommer att avgiftsbeläggas. Nu inleds arbetet med att utforma ett nationellt system som ska träda i kraft år 2024.

red white clear road
Foto: Pexels

I gengäld för ett coronastöd på 70 miljarder euro från EU, har Spanien en överenskommelse med Bryssel om att införa avgifter på motorvägar i hela landet.

Exakt hur systemet kommer att se ut är inte klart – regeringen ska nu att ta fram förslag på utformning. Två möjliga alternativ är en årlig avgift för få köra på motorvägar och ett system med vägtullar. Men det kan också bli tal om andra lösningar.

Ytterligare en fråga är vilka vägar som ska avgiftsbeläggas. Ett minimum är de statliga motorvägarna, men även de regionala kan komma att beröras.

Även om ingenting ännu är klart så pekar allting just nu på att avgifterna kommer att införas år 2024, uppger Las Provincias.

BETALT SAMARBETE MED inkClub

BEHÖVER DU FOTOPAPPER TILL SEMESTERNS BILDER? Som ny kund kan du få både bläck och fotopapper för 1 krona. Och om du beställer före klockan 19.00 så skickar inkClub dina varor samma dag. Beställ HÄR.