Hyrorna för rum på nya rekordnivåer

Den ekonomiska situationen driver upp priserna på den spanska hyresmarknaden. Att hyra ett rum i en lägenhet är nu dyrare än någonsin.

apartment architecture ceiling contemporary
Foto: Pexels

Inflationen och högre levnadskostnader tvingar alltfler spanjorer att dela boende. Detta har fått efterfrågan på rum att skjuta i höjden. Enligt siffror från Spotahome har efterfrågan ökat med 40 procent i vissa städer de senaste månaderna, rapporterar El País.

I genomsnitt kostar ett rum, som del av en lägenhet, numera 440 euro per månad. I storstäderna får man räkna med att betala i genomsnitt närmare 600 euro. Detta innebär att rumshyrorna har stigit med 20 procent det senaste året enligt Fotocasa.

“Priserna har stigit kraftigt. 2015 var priset för en hel lägenhet 560 euro och för ett rum 265 euro”, säger Fotocasas María Matos till El País.