Spaniens bästa pizza görs av en italienare i Valencia

Marco Bianchi deltog nyligen i World Pizza Championship 2022 och placerade sig högst bland de spanska deltagarna. I en intervju med El Español säger han det inte finns några hemligheter bakom en god pizza. Allt handlar om att “skämma bort degen”.

– Degen är grunden till allt, menar han.

Marco Bianchi, som är uppvuxen i Italien, kom till Valencia 2004 och öppnade tillsammans med sin partner sin första restaurang 2017. Idag har kedjan Il Cortile fem serveringar – två i Valencia, en i Rocafort, en i La Eliana och en i Paterna.

Hans restauranger kombinerar traditionell italiensk mat med haute cousine, och på menyn finns bland annat pasta, men framför allt gourmetpizzor, som kostar runt 16 euro.

– Vi är starka försvarare av begreppet gourmetpizza. Det finns många pizzerior, många italienska koncept … men få som kombinerar de mest utsökta smakerna, säger Marco Bianchi till El Español.

Bild: @ilcortile, Instagram