Nu rullar lyxtågen igen

Den som längtar efter en långsam lyxsemester på räls har något att se fram emot – om prislappen inte avskräcker. I vår rullar återigen de spanska lyxtågen på tre olika sträckor.

Bild: Renfe

Transcantábrico Gran Lujo, som är Spaniens första lyxtåg för turister, har kört mellan Santiago de Campostela och San Sebastian i 40 år men nu stått stilla sedan pandemin bröt ut. Tågen, som är klassiskt inredda med inspiration från La belle époque, börjar återigen rulla den 8 april, skriver Renfe på sin hemsida.

Det andra tåget – Al Ándalus – går från Sevilla till Málaga med stopp i bland annat Jerez, Ronda, Córdoba och Granada. Det tredje lyxtåget – Costa Verde Express – startar i Bilbao och kör till Santiago de Compostela.

En åttadagars resa med Transcantábrico Gran Lujo kostar 5 600 euro per person. En svit går på 7 500 euro. Den kortare resan på fyra dagar kostar 2 000 euro per person. Al Ándalus är något billigare – sju dagar går loss på 4 700 euro, medan Costa Verde Express kostar 4 000 euro per person för en sexdagarsresa.

Se film från tågen här.